A mélység titkai – Dr. Ari Csilla tengerbiológus története, aki már a NASA-val is dolgozott együtt

Fent és lent a Nők Lapja 2021/5. számának Élettörténet rovatában.

Dr. Ari Csilla életében a hihetetlen mélység és a beláthatatlan magasság egyszerre van jelen. Szenvedélye, hogy a tenger élővilágát kutassa, elvezette oda, hogy a NASA űrutazásra készülő asztronautáinak kiképzését is segítheti.

Ugyan sokan búvárkodnak gyerekként görög- vagy horvátországi nyaralásokon, keveseket bűvöl el annyira a víz alatti élőlények változatossága, alkalmazkodásuk egy – a szárazföldihez képest – teljesen más típusú létezéshez, hogy felnőttként is ezzel szeretnének foglalkozni. Dr. Ari Csilla mindössze tizenhárom évesen – túl néhány tengerparti sátorozáson, amelyek alkalmával a legtöbb időt a víz alatt töltötte – egy dokumentumfilm hatására határozta el, hogy az ördögráják megfigyelésének és védelmének szenteli az életét. A következő tíz évben nem sokan vették komolyan a terveit – egészen addig, míg meg nem jelentek az első tudományos eredményei.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Mi köze Csillának az ördögrájákhoz?
És a NASA-hoz?
Mik a tervei a jövőt illetően?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .