Legendák és valóság nyomában. A Nők Lapja 2021/5. számának cikke.

Magától értetődő, hogy a mai Ausztriában találni magyar vonatkozású emlékeket, na de hogy olyan helyen is rábukkanhattam, ahol egyáltalán nem számítottam rá, azon igencsak meglepődtem. Kalandozzon velem, kedves Olvasó, az izgalmas legendák és a történelmi valóság színhelyeire! Ördög Virág írása.

Aki Ausztria egyik legősibb településére, Tulln városába látogat, mindenképp gazdagodhat egy kellemes kirándulással. Nekem szerencsém volt, épp két karantén között jutottam el ide tavaly nyáron, és elégedetten állapítottam meg: jogos a rózsák városa elnevezés, a Duna ölelte városkában mindenhol virít valami virág. Alighanem az illatorgia is biztosít itt egyfajta nyugalmat, a folyóparti sétánynál föl-le kerekeztek kedélyes „sógoraink”, úgy tűnt, a biciklizés a két lábon közlekedésnél is népszerűbb errefelé. Még a hajóállomás sem zavarta a békességes hangulatot, a rózsatengert is egyedül Marcus Aurelius császár impozáns lovasszobra törte meg, emlékeztetve arra, hogy a rómaiak idején már létezett itt település, Comagena néven, és a fenség több évig állomásozott a városban.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Látnivalók egy kicsit más perspektívából.
Próbáld ki most kedvezményesen!