„Az unokák legyőzték a Shakespeare-összest” – Interjú Huszti Péterrel

Visszavonulásról és sok minden másról... A Nők Lapja 2021/5. számának cikke.

Sok remek szereppel ajándékozta meg a közönséget, ám egy ideje nem találkozhattunk játékával a színházakban. Vajon miért vonult vissza? Erről is beszélgetett vele régi jó ismerőse, Szegő András.

– Amikor nemrég befejezted az önéletrajzod megírását, mit éreztél? Megnyugvást, hogy tisztáztál magaddal sok mindent, vagy zaklatottságot, hogy kénytelen voltál szembesülni a megoldatlan problémákkal, amiket addig elűzni próbáltál vagy lezártnak hittél?
– Nagy megnyugvást. Lassan írtam, mindent ellenőriztem, mindennek utánanéztem, nehogy megcsaljanak az emlékeim, vagy tudat alatt megpróbáljak önmagamnak felmentést adni hibáimra, melléfogásaimra, tévedéseimre. A magam múltját, életét kerestem, és végtelen boldogsággal töltött el, hogy visszatért a Trombitás utca környéke, anyám mondatai, nővérem szavai, hangulatok, színek, ízek, illatok, fények, készülődések, szerepek, előadások, emberek, akik már nincsenek közöttünk, akik annyira meghatározók voltak, és azok a mai napig is számomra. Ismét megjelentek nekem, tudtam velük beszélgetni, csodálatos közös emlékeket felidézni…

– Ám ugyanígy nyilván szembesülnöd kellett kudarcokkal, fájdalmakkal, veszteségekkel is.
– Igen… Sajnos nem lehet válogatni. Ezek is mind megtörténtek, és ezeket is mind megírtam. Ami igazán békét adott a lelkemnek, hogy bár sok hülyeséget, meggondolatlanságot követtem el, de olyat nem, ami miatt most szégyellnem kellene magam.

– Mi volna olyan, amit most szégyellnél?
– Ha ártottam volna. Azt nem tudnám elszámolni magammal. De senkinek, sem barátnak, sem kollégának nem ártottam. Volt, hogy megszűntek kapcsolatok, de akkor sem gyűlölködéssel, haraggal vagy bosszúvággyal.

– Ennyire jóságos ember vagy?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Elégedett-e az életével?
Szerinte mitől lesz hiteles egy színész vagy akár egy ember?
Miért vonult vissza a színpadtól?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .