Egy dokumentumfilm-sorozat, amit látni kell! A Nők Lapja 2021/5. számának Világ rovata.

A Gyilkosság online című, 2008-as filmben egy férfi a közönség figyelméért és a kattintásokért először macskát kínoz, majd embert öl. Néhány évvel később a valóság hasonló borzalmat produkált, amit nemrég a Ne szórakozz a macskákkal! című dokumentumfilm-sorozat idézett fel.

,,Az internet határtalan. Vannak rajta vidám helyek, ahol cuki csecsemőket nézegethetsz – magyarázza a Netflix dokumentumfilmjében Deanna Thompson, aki egy Las Vegas-i kaszinóban dolgozik adatelemzőként. – De van egy másik része, ahova pornót és erőszakot tölthetsz fel, és ez senkit sem zavar. Ám ebben a fertőben is van egy íratlan szabály: ne szívózz a macskákkal!”
Thompson a szakítása miatti űrt facebookozással próbálta kitölteni, akkor futott bele abba a videóba, ami két kismacskával indul, meg egy kézzel, ami simogatja őket. Aztán egy kapucnis fiatalember látható oldalról, haja a szemébe lóg. Az állatokat vákuumtasakba teszi, és porszívóval kiszívja belőle a levegőt. „Ezért meg kell fizetnie – dühöngött Thompson. – Viszont ki a fenét hívhatnék? A tettes bárhol élhet, akár Szibériában is.”

Az árulkodó porszívó  

Thompson felfedezett egy Facebook-csoportot, amelyben a tagok közösen nyomoztak az állatkínzó után. A helyszínt a felvételen látható tárgyakból – például az ágyból, kilincsből, villanykapcsolóból vagy konnektorból – próbálták kikövetkeztetni. A farkasfejes ágytakarót egy észak-amerikai cég gyártotta, de a föld bármelyik pontjára elpostázhatta a terméket. A videón nevetgélés hallatszott, az egyik ukrán csoporttag felismerte: cápáról meg helikopterről beszélgetnek oroszul. Mire az önkéntes nyomozók rájöttek, hogy csak egy orosz vígjáték szólt a tévében, Deanna Thompson már heteket töltött azzal, hogy a litván kilincseket elemezgette.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Miről szól a dokumentumfilm?
Miért tesz fel valaki a netre állatkínzós és gyilkos videókat?
Próbáld ki most kedvezményesen!