A Nők Lapja 2021/4. számának Kert rovata.

A fokhagyma zöldje remek szezonális vitamin- és ásványianyag-forrás a tél folyamán. Termesztése az ablakpárkányon, cserépben sem nagy ördöngösség, és így könnyen becsempészhetünk egy kis friss, ropogós zöldet a szürke hétköznapokba!

• Mit kell tudnunk a fokhagymáról?

A fokhagyma (Allium sativum) őse Közép-Ázsiából származik, de mára ez a pikáns kis növény szinte az egész világot meghódította. Gyorsan 25–75 cm magasra nő, hagymája gerezdekből áll. Levelei keskenyek, kékeszöldek, üregesek. Fehér vagy halvány rózsaszín virágzatában úgynevezett sarjhagymácskák is találhatók. A virágzatot buroklevél védi, melynek csúcsa több centiméterrel hosszabb a virágzatnál. A fokhagymának számos jótékony tulajdonsága ismert, többek között fertőtlenít, vértisztító hatású, csökkenti a koleszterinszintet, és erősíti az immunrendszert.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több tipp a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!