Ördögi körből Tündérkör – Tóth Zsé Ferenc története, aki jobb életre vágyott és el is érte azt

Minden csak akarat kérdése? A Nők Lapja 2021/4. számának Élettörténet rovata.

Mi lesz egy gyerekből szülők, támogató család nélkül? Mi lehet? A válasz: bármi, csak jóval nehezebben. Tóth Zsé Ferenc állami gondozás után megjárta a börtönt is, de úgy döntött, másként akar élni. Így lesz az ördögi körből Tündérkör.

Szorosan követjük a kisbuszt, a hátulján ez olvasható: Tündérkör Alapítvány – Az elesett gyermekekért. Egy L alakú emeletes ház parkolójában öt izgatott gyerek és két anyuka várja, milyen csomag segít az ünnepi készülődésben. Mindez karácsony előtt történik, Debrecenben. A kis Vanda papír karácsonyfát ad az alapítvány kurátor asszonyának, Irénnek. Sárgát, mert az alapítvány színe a sárga. 
Hatalmas darab ember Tóth Zsé Ferenc, hozzá jöttünk, úgy időzítve, hogy lássuk, hogyan zajlik náluk egy hétvégi adományosztás. Két nagy kosarat vesz ki a buszból, külön szatyorban öblítőt, tisztítószereket, és minden gyerek kap egy-egy párnát is. Jégvarázsos, pókemberes, eddig tudom követni, aztán magukhoz ölelik őket.
– És Tappancs! – nagy sikongatás a gyerekújságok láttán.
– Mivel tudom, milyen éhezni, megvannak a szempontok, miket teszünk a csomagba – magyarázza később Feri. – Legyen konzerv-készétel, mert azt azonnal meg lehet enni. Legyen olyan élelmiszer, amiből a lehető legtöbb laktató étel készíthető. Valaki kérdezte, miért adunk egy családnak hat kiló lisztet. Mert abból lesz sok nokedli! Olaj, cukor, bab, lencse, bulgur, tea – ha ezeket már nem kell megvenni, jut pénz másra. És persze mindig van a csomagban meglepetés a gyerekeknek.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan került állami gondozásba?
És a börtönbe?
Mi motiválta abban, hogy másokon segítsen?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .