A Nők Lapja 2020/3. számának összeállítása.

Sophie Marceau volt tinibálvány és Hollywood üdvöskéje. Habkönnyű komédiák sztárja, és egy időben róla mintázták a Francia Köztársaságot jelképező Marianne figuráját is. De legfőképpen érzékeny, erős és független nő, aki nem fél kimondani, amit gondol.

1. Bármi lehetsz 

Sophie Danièle Sylvie Maupu kilencéves volt, amikor algériai veterán kamionsofőr édesapja elhagyta a családot. Őt és Sylvain nevű bátyját áruházi eladóként dolgozó édesanyja egyedül nevelte, sokszor túlórázott, így nem volt ideje a gyerekekkel foglalkozni. A kis Sophie-ék otthonában nem voltak könyvek, lemezek, a testvérek nem láttak világot, ezért a kislány történeteket talált ki, hogy kiszínezze az életét. Kiskorától kezdve munkával töltötte a nyarakat. 1980-ban, jobb híján, anyja elvitte egy modellügynökséghez. Claude Pinoteau rendező pedig éppen akkoriban ügynökségeknél keresett egy kamasz lányt a Házibuli főszerepére. A Vic Berettont megformáló Sophie pedig egy csapásra sztár lett.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még 6 tanulság a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!