Képzeletbeli utazás a Nők Lapja 2021/3. számának Útitárs rovatával.

Már több mint száz éve, hogy átadták a Semmering-hágón át haladó vasutat, és azóta a síelők és kirándulók Mekkája Ausztriában. A fantasztikus építmény mérnöki bravúrnak számított akkoriban. Bár most még csak tervezgetjük az utazásainkat, Alsó-Ausztria – Semmering térsége –, javaslom, legyen ott a listán.

„Utazni képeket nézegetve és könyveket forgatva is lehet. Higgye el, tudom, harminc éve így járom a világot” – írta nekem egyebek mellett pár hete egy ötvenhárom éves asszony, akit az esküvője után néhány nappal örökre bénává tett egy részeg autós. Hiszek neki, ezért most őt is hívom, tartson velem Ausztriába. Fogjon egy csésze rumos teát, és képzelje, hogy autóval átszáguldottunk a Schottwienviadukt fölött, és már a világszenzációnak számító Semmeringbahnon ülünk a tájat csodálva.

Semmering a pihenni vágyóknak 

A félezer lelket – köztük kilenc magyart – számláló parányi település fejlődését az ezernyolcszázas évek közepén átadott semmeringi vasútnak köszönheti. A csodás fekvésű völgy bécsi nemesek, nagypolgárok nyaralóhelyévé vált, de gyakran pihent itt Károly császár és fia, Habsburg Ottó is, a Südbahnhotel vagy a Hotel Panhans különleges vendégeként.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Maria Schutz  - mit kell róla tudni, miért érdemes meglátogatni?
Merre induljanak az édesszájúak a környéken?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .