Művészeti galéria a Balaton-felvidéken, butikok Bécsben és… – Koller Kati száz élete

Egy fáradhatatlan nő története, akinek mindig van új ötlete. A Nők Lapja 2021/2. számának cikke.

Amikor művészeti galériát nyitott a Balaton-felvidéken egy felújított istállóban, a legtöbben azt mondták, megőrült, de ő megvalósította a tervét. Amit a fejébe vesz, abból nem enged, márpedig a fejében állandóan jár valami. Alapított már festőiskolát, színházat és szállodát, több butikot vezet Bécsben, borászkodik, és önkénteskedett egy hospice-szervezetnél.

Koller Katalin mindig feketét hord, kivéve, ha 30 Celsius-fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála – akkor fehéret. Igyekszik stílusos darabokat vásárolni, amelyeket hosszú évekig tud viselni, mint az az Issey Miyake ruha, amelyben találkozásunkkor nyitja ki a köveskáli Magazin Galéria ajtaját.
Sok-sok évvel ezelőtt még a kamasz lányát kísérte el egy Balaton körüli túrára, ennek során jutottak el a Káli-medencébe. Amikor ebbe a faluba értek, ledöbbentek, és egyszerre kiáltottak fel: „Jaj, de szép!”
– Rögtön megszületett bennem a terv: itt festőiskolát kell nyitnom, ahogy Provence-ban, Toscanában láttam – meséli Kati. – Megkértem a barátaimat, akiknek már volt házuk a környéken, hogy ha tudnak eladó ingatlant, szóljanak, és nemsokára rá is találtak a mai Káli Art Inn akkor még elhanyagolt épületeire. Azt találtam ki, hogy a főépületet, amely egykor tiszti kaszinó volt, helyreállítom, ott lesz a festőiskola, és házakat bérelek a faluban, azokban lakhatnak majd a művészek. Ez sajnos nem működött, mert a falubeli szállások nem voltak túl jó állapotban, úgyhogy további épületrészeket hozattam rendbe, és lassan kinőtt a földből egy máig sikeres szálló.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan találtak rá az újabb és újabb kihívások?
Honnan indult gyerekkorában?
Milyen ötleteket valósított meg eddig?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .