A divaton innen és túl. A Nők Lapja 2021/2. számának Korok rovata.

Pierre Cardin 98 évet élt, és a divatiparban eltöltött több mint hét évtizede alatt a világon egyedülálló sikert tudhatott magáénak. A kétezres évek elején 180 országban közel 800 céget birtokolt, és 200 ezer embernek adott munkát. Ezek a számok az elmúlt években némiképp mérséklődtek, de a neve a mai napig egyet jelent a megfizethető minőséggel.

Halálhírét követően tervezők, modellek, szerkesztők tisztelegtek a mester előtt, és mindannyian hangsúlyozták, ő volt az, aki demokratizálta a divatot, neki köszönhető, hogy a színvonalas darabok elérhetők lettek az átlagemberek számára is. Nekünk, magyaroknak a tervező munkássága ezen túl is különleges jelentőséggel bír; mindenkinek van egy kedves emléke, jó sztorija Pierre Cardin logóval díszített ingről, táskáról vagy éppen parfümről. Termékei az elsők között hozták el hazánkba az oly vágyott nyugat-európai életérzést a nyolcvanas években.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Honnan indult a híres tervező és hova jutott?
Konzervativizmus és bátorság jellemezte a munkáit, de vajon hogyan érte el mindezt?
Mikor lehetett itthon hozzájutni a tervező ruháihoz?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .