Képzeletbeli utazás belföldön. A Nők Lapja 2021/2. számának cikke.

Ahogyan minden nyáron eljön a pillanat, amikor leveszem a polcról a Tüskevárt, úgy januárban újra olvasni kezdem Tutajos és Bütyök havas kalandjait. A Téli berek helyszínei a mai Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén találhatók, ahol több látogatóhelyet szerencsére egész évben, sőt járvány idején is felkereshetünk, mivel a szabad ég alatt vannak.

Emlékszem, gyerekkoromban nem fért a fejembe, a nagyszüleim miért imádnak gyógyfürdőbe járni. Mi a jó abban, hogy az ember belemerül a meleg, átható ásványszagot árasztó medencébe, és hosszasan ázik benne, mint keménytojás a fazékban? Aztán elszaladtak az évek, és még messze nem voltam annyi idős, mint a nagyapámék annak idején, amikorra már rákaptam a termálvízre, nyáron is, de télen végképp. A sok nagyszerű hazai gyógyfürdő közül Zalakaros kiemelt helyet foglal el a szívemben, kislány koromban ugyanis egy régi nyáron az itteni medencében tanított meg úszni az apukám. De nemcsak azért a kedvencem a Balaton csücskében található városka, hanem azért is, mert innen kiválóan végig lehet látogatni a Fekete István-regények helyszíneit.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Érdekességek és látnivalók a vidékről a cikk folytatásában!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .