A Nők Lapja 2020/53. számának Kert rovata.

A pozsgás növények közül az egyik legismertebb a Kanári-szigeteken őshonos Aloe vera, amely egyszerű gondozásának és kellemes megjelenésének köszönhetően sokunk otthonában megtalálható.

Hova tegyük?

Az Aloe vera vagy másik nevén Barbadosi aloé szúrós szegélyű, húsos és vaskos leveleiben áttetsző, kocsonyás, gélszerű nedv található. A levelek rozettát alkotnak, ez adja a növény jellegzetes formáját, a kifejlett példányok akár 50-60 cm magasra és szélesre nőhetnek. Napfénykedvelő növény, remekül tűri a szárazságot. Tegyük a lakás legmelegebb és legvilágosabb pontjára, ahol közvetlen napfény is éri. A legtöbb szobanövénnyel ellentétben télen maradhat a fűtőtest közelében, a magas páratartalmú helyiségeket nem kedveli. Kitűnő légfrissítő szobanövény, ezért érdemes a hálószobába vagy a nappaliba helyezni. Nyáron remekül érzi magát a kertben vagy a teraszon, arra azonban figyeljünk, hogy nagyobb esőzések esetén öntsük ki a cserepéből a felesleges vizet, vagy ilyenkor tegyük olyan helyre, ahol nem éri csapadék.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több tipp a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .