Békesség, család, mosás... A Nők Lapja 2020/51-52. számának interjúja.

1. Van olyan idézet, amire sokat gondol, ami szerint az életét próbálja élni?
Változó, mikor melyik idézet jut eszembe egy esemény kapcsán, de van egy mondás: ösztönös az, aki pillanatok alatt tud egy helyzetet tévesen megítélni. Sokszor gondolok rá, ha ilyesmivel találkozom szakmán belül vagy akár a privát életben, csak nem szoktam hangoztatni…

2. A leg jobb dolog, amit 30 ezer forint alatt vett?
Hű… hát biztos olyasmit, amiből egy jó kis kacsasült lett! Szeretek vásárolni, magam főzök, háztartást vezetek, és ha a barátaim jönnek, bizony nem sajnálom a pénzt a vendéglátásra. Ilyenkor nem az számít, mi mennyibe kerül, hanem hogy finomat együnk, és nagyokat nevessünk. Régen vacsorapartiztunk nálam, de így öregkorunkra már inkább ebédre jöttünk össze Zsurzs Katival, Kovács Nórival, Menszátor Magdival – persze ez még a pandémia előtt volt. Marad a telefonálás, fájlalom, hogy nem találkozhatunk, de ez most így helyes, vigyázunk egymásra. Azért igyekszem örömöt csempészni a helyzetbe: a minap Csűrös Karcsihoz juttattam el egy kis szülinapi meglepetést és levelet, ha távolabb is vagyunk, nem feledkezem meg az ünnepekről.

3. Kitől tanult a legtöbbet az elmúlt év során?
Nehéz megmondani, mert távol voltam mindenkitől, akitől szerettem volna tanulni… mindig eszembe jut, amit gyerekkoromban az anyukám mondott, ha bánat ért: „Erzsike, majd meglátod, kisüt a nap!” Ez nálunk azt jelentette, hogy jobb lesz minden. Emlékszem, amikor egyszer a kislányom sírva ébredt, és én is mondtam: „Henike, mindjárt meglátod, kisüt a nap!”, mire ő zokogva: „Ne süssön a nap!” Ez sokszor eszembe jut, hiszen nem tudunk mást igazán jókedvre deríteni, mert azt saját magunkban kell megteremtenünk.

4. Van bármi, amiről régóta álmodozik, hogy megcsinálja, de eddig nem tette?
Picit megkönnyebbültem a novemberi leállás kapcsán, mert így nem nekem kellett lemondanom a decemberi premiert, amit egyébként nagyon vártam. Nyolcvannégy éves lettem szeptemberben, és félelemmel ugye nem lehet játszani. Ha vége ennek az egész vírushelyzetnek, újult erővel és őszinte örömmel, vidámsággal tudom majd a közönséget szórakoztatni. Volt egy másik régi vágyam: nem együtt fogunk ugyan élni, de elárulhatom, sok-sok év után végre hazaköltözik a lányom külföldről, és annyira szeretném, ha jól sikerülne. Jó volna megtanulni kezelni az okostelefont is, de erről már letettem…

5. Ha lenne egy kristálygömb, amiből bármit megtudhatna a jövőjéről, mit akarna tudni?
Semmit, csak békességet szeretnék tudni magunk körül.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több kérdés és válasz a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .