,,Nem mertem elhinni, hogy nekem járhat ez a boldogság” – Baracskay Angéla cukrász története

Honnan vezetett az út az édességekig? A Nők Lapja 2020/51-52. számának cikke.

Aki a különböző főzős műsorok zsűritagjaként ismeri, az tudja, hogy Baracskay Angéla több Michelin-csillagos étteremben is dolgozott főcukrászként. Aki követi a közösségi médiában, azt is tudja, hogy nem csak sütni tud, és hogy kendőzetlen őszinteséggel kommunikál mindenről, legyen az egyedülálló anyaság, hétköznapi problémák vagy épp a váratlan boldogság.

A telefonomban több fotó is el van mentve az Instagramoldalán megjelent finomságokból. Nemcsak sütemények, hanem többek között a falafel és a csirkemájpástétom receptje. A leírások precízek, sallangmentesek, és szinte követelik, hogy elkészítsék őket. Annyira egyértelműnek tűnik, hogy Angélát az isten is a konyhába teremtette, de az út nem volt ilyen egyenes.

Vargabetűk 

Édesanyja kárpátaljai, édesapja Vas megyei, nyolc hónapos korában költöztek Budapestre. Kiskamasz volt, amikor megjelent itthon az első Jamie Oliver-könyv, és ő egy szempillantás alatt szerelmes lett abba, amit az angol séf csinált. A szakácskönyveiben a mai napig benne vannak a különböző színű cédulák, annak megfelelően, melyik receptet készítette el, és melyik vár még megvalósításra. Tizenhat évesen már gond nélkül megfőzött egy hétvégi ételsort vagy a karácsonyi menüt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan indult a karrierje?
Kiktől tanult?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .