Terülj, terülj, asztalkám! – Nemzetek ünnepi fogásai a tányérunkon

A Nők Lapja 2020/51-52. számának Gasztro rovata.

A családi kedvencek nélkül nem múlhat el a karácsony, de jólesik évről évre egy-két újdonságot kipróbálni. Legyen az előétel, pecsenye, köret vagy desszert, érdemes megkóstolni más nemzetek ünnepi finomságait.

Svéd kapros lazacleves

Hozzávalók 4 személyre:
• olaj • 1 kis fej vöröshagyma • 50 dkg burgonya • 1 gerezd fokhagyma • 1 liter lazaccsontból főzött alaplé / víz • 1 csokor kapor, só, bors • 2 dl főzőtejszín • 50 dkg lazacfilé • frissen facsart citromlé
Olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a hámozott, kockákra vágott burgonyát és a zúzott fokhagymát. Megdinszteljük a krumplit is. Felöntjük az alaplével, beleszórjuk az apróra vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük a burgonyát. Hozzáadjuk a tejszínt és a kockára vágott lazacot. Három-négy perc alatt összeforraljuk a levest, ennyi főzési idő elég a halnak. Frissen facsart citromlével enyhén savanyítjuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!