A Nők Lapja 2020/51-52. számának cikke.

Száz éve Trianonban újrarajzolták Magyarország térképét, hatalmas területek és azok lakói váltak egy csapásra határon kívüliekké. Sorozatunkban időről időre szemezgetünk egy-egy település múltjából és történeteiből – a teljesség igénye nélkül!

Weiszlovits Emil legendás alakja volt Nagyváradnak. Olyan sok anekdota maradt róla, hogy egy részük biztosan igaz is. Apja temetkezési vállalkozásból gazdagodott meg, fia megvette az egykori Bethlen-palotát, és szállodává alakította. A Park Hotelben szigorú szabályok voltak érvényben, semmiféle erkölcstelenségnek nem adott helyet a tulajdonos, például csak házasok szállhattak meg közös szobában. A renitens vendégekről feketelistát vezetett, és arra olyan bűnnel is fel lehetett kerülni, ha valaki a borotváját a törülközőbe törölte, és elvágta vele a vásznat. Weiszlovits állítólag továbbment az erénycsősz szerepében. Amikor egy alkalommal megtudta, hogy egy úrnak mégis sikerült a barátnőjével megszállnia nála, selyembugyogót vásárolt, és postázta a feleségnek, megírva, hogy mikor az urával a szállóban járt, ottfelejtette…

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több érdekesség a városról a cikk folytatásában!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .