,,Azt gondolja, elfelejtik…” – Kulka Janina mesél testvéréről, Kulka Jánosról

Közös pillanatok egykor és most. A Nők Lapja 2020/51-52. számának interjúja.

Az ötvenes évek végén születtek, és akár az ikrek, úgy nőttek föl. Tizenegy hónap korkülönbség semmi, eltűnik. Aztán ki-ki a maga területén elismert, híres lett. Ezért nem ritka, hogy a bemutatkozás után kérdést kapnak. „Janina, ön rokona a mi imádott színművészünknek? Vagy: „János, csak nem a híres patológusprofesszor testvére?”

Kulka János színművész testvére prof. dr. Kulka Janina, a Semmelweis Egyetem II. számú Patológiai Intézetének egyetemi tanára, nemzetközi hírű patológus. A Kulka gyerekek Budapesten születtek, a híres mellkassebész, Kulka Frigyes professzor családjában. Jánosról ezúttal nővérét – Janinát, a háromgyerekes anyát, boldog nagymamát – kérdeztük, aki nem titkolja, zavarban van, amikor a testvéréről kell beszélnie. Ez persze nem csoda, hiszen ő a mikroszkópja előtt, az egyetemi katedrán, kutatás közben vagy épp a világ valamelyik pontján előadóként van igazán elemében.

– Jó egy hónapja ünnepelték János születésnapját, aztán az önét. Mi volt más, mint egyébként?
– Minden. A mi családunk összejár, együtt ünnepel, de ez most elmaradt, a járvány átírta a dolgokat. János a születésnapján forgatott, A játszma című filmben kapott főszerepet, ami nagy öröm neki, nekünk és mindazoknak, akik szeretik őt. A születésnapi vacsorát, a hideg libakóstolót ennek ellenére elkészíttettem neki, a Király 100 étteremben, forgatás után ott várta őt a konyhában. Egyébként furcsa érzés, hogy már mindketten túl vagyunk a hatvanon, gyorsan elsuhantak az évek. A kort én például belül nem érzem, a lelkem fiatal, igaz, lassulok, és már nem tudok egyszerre ötfélét csinálni. Tudom, János is így van ezzel, fiatalosabb a koránál.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen volt Kulka János kisgyerekként?
János soha nem cikizte a nővérét?
Páratlan az összhang, a szimbiózis, melyben a gyerek- és kamaszéveiket élték, de milyen volt az elszakadás?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .