A Nők Lapja 2020/50. számának Mese rovata.

Réges-régen, a keresztes hadjáratok idején élt a Harz-hegység csúcsai között egy gróf és annak egyetlen szépséges lánya, Emma. A grófkisasszony szerelmes volt egy daliás lovagba, Konrad von Regenstein nevezetűbe; eljegyezték egymást, és elhatározták, hogy összeházasodnak. Mielőtt azonban megtarthatták volna az esküvőt, a király keresztes hadjáratba szólította a lovagjait. Konradnak is mennie kellett. Emma és a kedvese könnyes búcsút vettek egymástól, és a lány megígérte, hogy várni fog a lovagra, akármilyen hosszú ideig legyen is távol a Szentföldön.
Teltek-múltak a hónapok, az évek. Emma minden nap az ablakban ült, és várta, hogy Konrad hazatérjen. A daliás lovag helyett azonban csak egy üzenet érkezett a királytól – benne a szomorú hírrel, hogy Konrad elesett egy csatában. Emma megtört szívvel elhatározta, hogy soha senki máshoz nem fog feleségül menni.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Vajon hogyan végződik a történet?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .