Hogyan változtathat a szülő? A Nők Lapja 2020/50. számának Család rovata.

Ha az anyaságról beszélünk, sokunkban a Kisjézust szoptató, szerető, odaadó, együttérző Szűz Mária idillikus képe jelenik meg. Mindannyian szeretnénk hinni, hogy egy anya ilyen. A valóság azonban bonyolultabb, mert az anyaság rendkívül sok kihívással járó feladat, amit lehetetlen tökéletesen megoldani. Jöhetnek olyan napok, amikor hirtelen minden a feje tetejére áll, és az anya keze meglendül.

– Anyám kanállal adott körmöst, ha rosszalkodtam, és aztán sarokba állított. Amikor megszégyenülve kiállhattam onnan, rendszerint forrt bennem a tehetetlen düh – meséli a harmincas Péter, aki vidéken nőtt fel. Szerinte ilyesmit minden gyerek átélt a környezetében, és akkor, amikor történt, bár nem esett jól, nem tartotta különösnek.
Szinte mindannyiunk gyerekkorából előbukkanhatnak ehhez hasonló történetek, és ez némiképp megmagyarázza, miért is gondolja úgy a szülők negyede egy friss UNICEF-kutatás szerint, hogy a gyerekverés elfogadható. A testi fenyítés ugyanis napjainkban is része a szülők gyereknevelési módszereinek.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen pozitív gyereknevelési módszerek léteznek?
Mi a helyzet itthon?
Miért fontos tudatosan készülni a szülői szerepre?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .