A sírás lélektana a Nők Lapja 2020/49. számának cikkében.

Sírunk bánatunkban, sírunk örömünkben, mégis keveset tudunk arról, mi történik velünk valójában, amikor könnyezni kezdünk. Gyengeség vagy erő jele a sírás? Igaz, hogy a nők többet sírnak? És hogy a könnyek gyógyíthatnak?

Ha valaki első ránézésre Örömkönyv helyett Örömkönnynek olvassa kötetbe rendezett írásaim címét, nem téved nagyot – vallja Müller Péter író. – Hiszen nem ritkán előfordul, hogy örömünkben sírjuk el magunkat, különösen családi ünnepek tájékán, a meghitt együttlét varázsos perceiben. A könnyek pedig emberi létünk bizonyítékai: csak az ember sír, örömében és bánatában egyaránt.
A könnyek jótékony hatását sokan személyes tapasztalatokból ismerik: sírás után legtöbbször jobb lesz a kedélyállapotunk, legalábbis a nők 78 százaléka, a férfiak 62 százaléka érzi jobban magát sírás után – magyarázza pszichológus szakértőnk, Horváth Enikő coach, a Continuum Coaching alapító tagja.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Miért sírunk?
Milyen helyzetekben sírja el magát könnyebben egy nő?
Mi van a könnyekben?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .