Amikor az élet mindennél többet ér. A Nők Lapja 2020/49. számának Világ rovata.

Seraphina Harrell nem volt különösebben szép, hétköznapi mércével talán csúnyának is mondhatnánk. Nem volt különösebben okos sem, bár kommunikálni jól lehetett vele, a beszédet értette, maga beszélni sosem tanult meg, csak jelnyelv segítségével. És nem volt különösebben ügyes sem, nem tudott járni, egyik helyről a másikra csak segítséggel tudott eljutni. Mindössze nyolc évet élt, ám rövidke földi pályafutása során nagyon sok ember életét és gondolkodását változtatta meg, és nem csak a közvetlen környezetében. Történelmet írt.

Seraphina Harrell édesanyja – és itt máris kell egy rövid kitérőt tennünk, mert szemben a túlnyomó többséggel, Seraphinának anyából is jutott három, ahogy ez hányattatott élettörténetéből majd később kiderül –, vagyis helyesebb úgy fogalmazni, hogy Seraphina szülőanyja, Crystal Kelley 2011 augusztusában azon töprengett, hogy most lenne jó terhesnek lennie, mert akkor megússza a forró nyári hónapokat. Felhívta hát az ügynökséget, nincs-e valaki, aki bérbe venné a méhét. A fix állás nélküli Kelley ugyanis béranyaságból gondolta eltartani magát és két gyerekét, akiket egymaga nevelt. 9 + 1 hónapra havi 2200 dollárért, azaz összesen 22 000 dollárért vállalná, hogy kihordja valaki másnak a gyerekét. A világ legtöbb országában, így az Európai Unió tagállamaiban is, a béranyaság nem legális, az Egyesült Államokban viszont államonként változik a szabályozás, van, ahol tiltják, van, ahol engedik. Kelley szülőhazájában, Connecticut államban például engedik.
A nő ügynöke pozitív választ adott, igen, lenne egy házaspár, aki kibérelné a méhét. Nagyon rendes, jómódú párról van szó, van már három gyerekük, valamennyien mesterséges megtermékenyítéssel fogantak, és nagyon szeretnének egy negyediket, őt kellene Kelley-nek kihordania. A találkozás megtörtént, a szerződő felek szimpatikusak voltak egymásnak, az üzlet megköttetett. Az orvosok egy korábbi mesterséges megtermékenyítésből megmaradt két embriót felolvasztottak, és 2011. október 8-án beültették őket az akkor 29 éves béranya méhébe. Tíz nappal később a terhességi teszt kimutatta, hogy Kelley állapotos: a két embrió közül az egyik megtapadt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan alakult a szülők és a béranya közti kapcsolat, miután kiderült, hogy a baba súlyosan fogyatékos, és kérték, hogy vetesse el?
Miért tartotta meg a babát mégis?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .