Távol, mégis közel? A Nők Lapja 2020/48. számának Lélek rovata.

Sokak szerettei élnek külföldön, és az amúgy is nehéz elszakadást idén a járványhelyzet még fájdalmasabbá teszi. Hogyan ápolhatjuk kapcsolatainkat a távolból? És mennyire lehet bensőséges a „Skype-karácsony”?

Angela Zimbabwéból jött, három éve él Magyarországon, nemzetközi kapcsolatok szakon tanul. A drága repülőjegy miatt évente csak egyszer utazik haza.
– A tanulás és a barátaim lefoglalnak, ezért viszonylag jól viselem, hogy ritkán látom a szüleimet – meséli. – Bár nem szeretek online beszélgetni, családi csetcsoporton keresztül tartjuk a kapcsolatot, képeket küldünk egymásnak. Élnek rokonaim Ausztráliában, Angliában és Amerikában is, így a különböző időzónák miatt nehéz olyan időpontot találni, ami mindenkinek jó. Ezért sokat e-mailezünk, leírjuk, mit csináltunk aznap. Anyukámnak a legnehezebb, főleg, hogy a családban én vagyok a legkisebb. Apám örül, hogy a saját utamat járom, de tudom, hogy hiányzom neki. Imád kertészkedni, ezért amikor az erkélyemre virágokat ültettem, gondozási tippeket kértem tőle. A közös hobbi megkönnyítette a korábban nehézkes kommunikációt. A családom vallásos, otthon karácsonykor templomba megyünk, az ünnepi vacsora is szent. Nagyon hiányoznak a családi hagyományok, az online karácsony nem az igazi. Tavaly szerveztem karácsonyi partit, de a vírus miatt nem tudom, idén sikerül-e.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Miért és hogyan értékelődik fel a kommunikáció a távkapcsolatokban?
Mit tehetünk, ha távol vannak tőlünk a szeretteink?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .