Látványos édességek ünnepre hangolva. A Nők Lapja 2020/48. számának Gasztro rovata.

Egy finom sütemény vigasztalást, jókedvet, megnyugvást ad, márpedig erre idén nagy szükségünk van. A Nők Lapja Konyha nemrég megjelent Desszert különszáma rengeteg különlegességet kínál az ünnepekre.

Tüskés kókusztorta

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:
A piskótához: • 8 tojás • 16 dkg cukor • 7,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor • 1 cs. sütőpor • 18 dkg liszt.
A krémhez: • 4 dl tej • 7,5 dkg cukor • 1 cs. vaníliás pudingpor • 4 dl hideg habtejszín • 10 dkg kókuszreszelék.
A díszítéshez: • 3 tojásfehérje (12 dkg) • 10 dkg kristálycukor • 10 dkg porcukor • 3 dkg kókuszreszelék • 3 dl hideg habtejszín

A habcsókokhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét a kristálycukorral, beleforgatjuk a porcukrot és a kókuszt. Sima csöves nyomózsákba téve a masszát, sütőpapírral fedett sütőlemezre cseppeket nyomunk belőle. 110 oC-ra előmelegített sütőben kiszárítjuk (50-60 perc). A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a kakaóporral és sütőporral kevert lisztet is. A masszát kb. 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 160 oC-ra előmelegített sütőben készre sütjük (40-45 perc). Kihűlve vízszintesen 4 lapba vágjuk. A krémhez felforralunk 3 dl tejet a cukorral, besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral. Kihűtjük, simára keverjük a habbá vert tejszínnel és a kókusszal. A krémmel megtöltjük a lapokat (vékony rétegben a torta oldalára és a tetejére is jusson!), hűtőbe tesszük dermedni. Tálalás előtt a díszítéshez átkenjük a tortát a habbá vert tejszínnel, a habcsókokkal díszítjük.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!