Miért lesz valaki kívülálló a saját családjában és mit lehet tenni, hogy ne így legyen? A Nők Lapja 2020/48. számának cikke.

Minden családban akad egy fekete bárány, valaki, aki nem tartja be a szabályokat, gyökeresen eltérő értékek szerint él, következetesen ellenáll, vagy egészen deviáns viselkedésével tűnik ki. Senkire nem hallgat, meggyőzni lehetetlen, ezért a család előbb-utóbb kiveti magából. De vajon miért válik valaki a család fekete bárányává?

Attila zenész lett, és ez kiverte a biztosítékot katolikus, mélyen hívő, szigorú rend szerint élő szüleinél. Sőt a tágabb családban is, ahol mindenkinek „rendes” polgári foglalkozása volt. Már akkor elkezdődtek otthon a balhék, amikor kamaszként bekapcsolta a magnót, és megszólalt rajta a rock and roll, a feszültség pedig tovább fokozódott, amikor a fiú rockerruhákban kezdett járni, megnövesztette a haját, és hanyagolta a tanulást. Esténként koncertekre ment, mindenféle barátnői lettek, házasságról, gyerekről, békés családi életről hallani sem akart. A szülei egy darabig abban reménykedtek, hogy majd benő a feje lágya, ha idősebb lesz. De nem ez történt, Attila máig a zenészek szabálytalan életét éli, és egyáltalán nem vesz részt a családi vasárnapi ebédeken, olykor még karácsonykor sem. Ma sincs se felesége, se gyereke, otthon ezért úgy hallgatnak róla, mintha nem is létezne.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Melyik családban kiből és miért lesz fekete bárány?
Mit tehet a család a kialakult helyzet ellen?
És a fekete bárány?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .