Kalandozások hazai vizeken. A Nők Lapja 2020/47. számának Útitárs rovata.

Sűrű, lüktető természet, fenséges panoráma és számtalan középkori műemlék várja azokat, akik a Dunakanyar kincseit fedeznék fel. Miközben hazánk egyik legszebb táját egyre többen választják új otthonuknak, a folyóparti települések emlékezete megőrzi az ősök legendáit.

Az ország egyik legfontosabb turisztikai területének – a Duna Esztergom és Budapest közötti szakaszának – 2018 óta saját csillaga van: a Dunakanyar Magyarország nevű csillagot Tömösközi Kata regisztráltatta a nemzetközi adatbázisba. A helloDunakanyar nevű portál alapítója három éve költözött a térségbe. 
– Az egész életünk nyaralás, annyira szeretünk itt élni. A magas hegyeknek, a folyó közelségének, a jó levegőnek és a rengeteg erdőnek együtt olyan varázsa van a Dunakanyarban, amit más országrészben nem tapasztaltunk – mondja. – Tavasztól késő őszig a környéken rengeteg a turista, de a hidegebb idő beköszöntével minden elcsendesedik. Az országban már ritka az olyan hely, ahol alacsony a népsűrűség, mégis mindenünk megvan, amire szükségünk lehet. Ha kirándulnánk, étterembe mennénk, kulturálódnánk vagy hajóznánk, a Dunakanyarban mindig találunk kedvünkre való programot félórás autóúton belül. 
Tömösközi Kata szerint a környék bakancslistás helyei a következők.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Visegrád rövid története.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .