Boldogító receptek a Nők Lapja 2020/47. számának Gasztro rovatában.

Az étellel nemcsak a testünket, de a lelkünket, a jókedvünket is táplálhatjuk. Különösen fontos ez akkor, amikor a nappalok egyre szürkébbek!

Lazacos zöldségleves

Hozzávalók 4 személyre:
• 10 dkg vöröshagyma • 3 evőkanál olívaolaj • 2 gerezd fokhagyma • 20 dkg sárgarépa • 30 dkg burgonya • 10 dkg koktélparadicsom • 30 dkg füstölt lazacfilé • só, fehér bors • 2 dl főzőtejszín • 1 csokor újhagyma (5 dkg) • 1 citrom
A felaprított vöröshagymát megpirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is. Az egyformára kockázott sárgarépát és a burgonyát is rászórjuk. A koktélparadicsomokat félbevágva adjuk a raguhoz. A lazac felét apróra vágjuk, ezt is a raguhoz adjuk. Sóval, fehér borssal ízesítjük, majd felengedjük 1 liter vízzel, és összefőzzük. Amikor átpuhult a sárgarépa és a burgonya, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tejszínt. Tálaláskor megszórjuk frissen vágott újhagymával, és minden tányérra teszünk pár szeletet a maradék lazacból. Citromlével ízesítjük.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!