Életöröm és sok minden más. A Nők Lapja 2020/47. számának interjúja.

Sikeres. Dalai vannak, dalok szerzője. Előad, tréninget tart. Több lábon áll, és ha valaki, hát ő meghatározója a hazai zenei életnek. Szeretik, elutasítják, de senki nem közömbös iránta. Közönsége nemcsak pályáját kíséri figyelemmel, hanem a magánéletét is, és rajongva szereti. Palya Bea jelenség.

– Mondj valami újságot!
– Köszönöm, jól vannak a lányok, és én is, sokkal jobban, mint kéthárom éve. Mondom ezt annak ellenére, hogy próbálom újraírni az életemet, tervezni, szervezni, hiszen számos föllépésem maradt el, nincs koncert. De minden nehézségből születhet valami szép. Falusi lányként élő emlékem van a földről, így könnyű volt megalkotnom a mondást, hogy a tehénszaros földből nő a legszebb virág.

– Az élet átszervezésében jó vagy, azt hirdeted: szeresd az ötleteidet…
– Így van! Én minden ötletemet szeretem, és azon vagyok, hogy megvalósítsam. De tudom, van, akinek ehhez segítség kell, és erre lehet képezni az embereket. Kipróbált és magam által fejlesztett technikák ötvözete a tréningem, amely mindenkit közelebb visz az alkotás mibenlétéhez, módszertanához, erőt, bátorságot, nyitottságot ad. Megtanít áttörni bizonyos belső gátakat. Beszélgetünk alkotói folyamatról, szemléletmódról és kreativitásról, annak fejlesztéséről, a saját dalaim születésének stációin át.

– És néha megénekelteted a hallgatóságodat?
– Azt is lehetne, de az másik ötlet, az az Énekelj a saját hangodon workshop. Ha egy egyéni hang megszólal, az sok mindent mesél, mi van belül, mi az, ami már megnyílt, és ami még kitörésre vár. Sokat énekeltetem az embereket, mert megtalálni a saját hangot örömteli utazás.

– Apropó, utazás, te utazós vagy.
– Igen, egy mexikói barátom tanított meg arra, jó menni, és én menős vagyok. Harminc voltam, amikor együtt búvárkodtunk. Ők a gyors döntések hívei. Lent, a víz alatt elővett egy gyűrűt, és kérte, legyek a felesége. Az volt az első leánykérés, meghatott, de tudtam, korai, és röhögőgörcsöt kaptam, majdnem megfulladtam. Ez a fiú mondta, a legjobb dolog az utazás. Menni, gondolkodni, új emberekkel találkozni, semmit tenni. Vágyakoznék egy ilyen életre…

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen az élete az új párjával?
Hogyan viszonyul a féltékenységhez?
Gyerekkori sebekről is szó esik.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .