A Nők Lapja 2020/46. számának Kert rovata.

Az egyszikűek változatos csoportját alkotják az örökzöld bambuszok, melyek keleties hangulatot teremtenek a kertben. Több mint ezer fajuk ismert, melyek között mindenki megtalálhatja a kert adottságainak és esztétikai igényeinek megfelelőt.

Mit kell tudnunk róluk?

A perjefélék családjába tartozó bambuszok módosult föld alatti hajtással, rizómával vagy más néven gyöktörzzsel terjednek, mely amellett, hogy új hajtások létrehozására alkalmas, a tápanyagokat és a vizet is raktározza. Örökzöld növények, lombjuk nagy részét télen is megtartják, új leveleiket és hajtásaikat tavasszal hozzák. A legtöbb fás bambuszféle szára egyenesen álló, üreges, ízekre tagolt. A száron található megvastagodott részekből, a nóduszokból vagy szárcsomókból erednek a levelek és az oldalhajtások. A levelek színében, formájában és méretében hatalmas különbségek lehetnek az egyes bambuszfajok között. Jellemző növényi szervük a szárhüvely, amelynek feladata a fiatal hajtások védelme, ez a szár nóduszainál látható.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több tipp a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .