Ráérős finomságok terítéken! A Nők Lapja 2020/46. számának Gasztro rovata.

Hétköznapokon gyakran kapkodva reggelizünk, de hétvégén szerencsére van időnk, hogy kicsit kényeztessük magunkat és a családot.

Házi kávés müzli aszalt meggyel, magvakkal 

Hozzávalók:
• 2 dl lefőzött kávé • 2 evőkanál méz • 1/2 dl napraforgóolaj • 10 dkg finom szemű zabpehely • 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor • 8 dkg magkeverék (mogyoró, dió, kesudió stb.) • 5 dkg kókuszreszelék • 1/2 teáskanál őrölt fahéj • 8 dkg aszalt meggy
A kávét és a mézet összemelegítjük, hozzáadjuk az olajat. Tálba öntjük a zabpelyhet, a kakaóport, a durvára vágott magvakat, a kókuszreszeléket és a fahéjat, alaposan összekeverjük a mézes-kávés olajjal. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre terítjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, az aszalt meggyel összekeverve üvegbe öntjük. Joghurttal tálaljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!