A túlféltés és a következményei. A Nők Lapja 2020/46. számának Család rovata.

Borostyánszülőnek nevezik azokat az anyákat és apákat a szakemberek, akik jót akarnak, de a túlburjánzó segítőkészségükkel gúzsba kötik a gyerekeiket. Közben nem veszik észre, hogy épp a túlféltésük teszi önállótlanná, szorongóvá őket.

Anya, ha tehetné, megrágná az ételt, mielőtt elém teszi, nehogy erőlködjek az elfogyasztásakor – mondta rosszkedvűen egy tizenöt éves fiú a családi mediáción. Egy kortársa azért nem hívja meg a barátait az otthonába, mert az édesanyja másodpercenként akarja etetni-itatni őket, és a gyerek szerint szálanként viszi be a szobájába a ropit, hogy ne maradjon ki semmiből, és mindenről értesüljön, ami elhangzik. Egy fiatal anyuka pedig arról számolt be a Ne félj, mesélj! rovatban, hogy a szomszéd városban lakó anyósa egy héttel az unokája születése után kéretlenül toppant be hozzájuk méretes bőrönddel, mert úgy gondolta, nem tudják ellátni a kicsit nélküle. „A férjem a munkahelyére menekült, én eddigi életem legkeservesebb két hetét töltöttem vele. A következő gyerekemet külföldön fogom szülni!”

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen hatással van a gyerekekre a túlburjánzó szülő?
Hogyan válhatunk le gyerekünkről, mire érdemes odafigyelni?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .