Hogyan tartható fenn hosszú távon egy párkapcsolat? Nők Lapja Téma a magazin 2020/45. számából.

Ma, amikor a házasságok közel fele válással végződik, különös erővel vetődik fel a kérdés, meddig tudunk (boldog) párkapcsolatban élni, megmaradhat-e a szerelem, egyáltalán létezik-e szerelem a házasságban vagy egy hosszú távú kapcsolatban. Felmerülhet, hogy ez az érzés pusztán felfokozott fiziológiás állapot-e, vagy valami más, ami akár tartósan megőrizhető. Sőt az is, hogy ha lehullik a hályog a szemünkről, és hirtelen meglátjuk a valódi másikat, mit kezdünk vele.

Aki átélte már a szerelem érzését, tudja, semmihez sem fogható állapot, tűz, amely feléget, gyötrelem, amely megkínoz, finomság, amely megédesíti a pillanatot, ellentétes érzések sokasága, amely minden mást jelentéktelenné tesz. Nehéz rá szavakat találni, és talán mindannyian másképp fognánk meg a lényegét. Mert utalhatunk a kezdeti felfokozott szakaszára, amikor minden ködössé és zavarossá válik, és valami másikféle szerelemre is, amely inkább hasonlít a lassan izzó parázsra.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Mit nevezünk szerelemnek? 
Hogyan kezd el közeledni egymáshoz két ember?
Mi jöhet a rózsaszín köd után?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .