Halottak napja, emlékezés, virágok. A Nők Lapja 2020/44. számának Kert rovata.

Mindenszentek és halottak napja – a legtöbben ekkor helyezzük el az emlékezés virágait a sírokon és az urnáknál. Virágok, koszorúk, örökzöldek mondják el, hogy most is szeretjük őket.

A sírhantra való növények kiválasztásánál fontos szempont, hogy milyen gyakran tudunk kimenni a temetőbe, illetve mennyi fény éri a sírt, és mennyi csapadékra számíthatunk. Ha jól döntünk, akkor méltóságteljes lesz szeretteink nyugvóhelye. A sírhant beültetésekor gondoljunk arra is, volt-e kedves növénye hozzátartozónknak. Ez felidézheti a legszebb közös emlékeket, és megnyugvást adhat.

Gondozás

Heti gondozásra van szükségük az egynyáriaknak, ezek elsősorban a napos helyeket kedvelik, és rendszeres öntözést igényelnek. Ilyen például a bársonyvirág, a mindig nyíló begónia és a százszorszép. Az árvácska kétnyári növény, a folyamatos törődést meghálálja. Az évelők közül több gondozást igényel például a krizantém, az őszirózsa és a bugás lángvirág. Félárnyékos sírra való az árnyékliliom, a nefelejcs és a tűzeső.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Virágok és hasznos tippek, információk a cikk folytatásában!
Próbáld ki most kedvezményesen!