Fogások, amikért megéri fáradozni. A Nők Lapja 2020/44. számának Konyha rovata.

Míg a hétköznapokban igyekszünk gyorsan összeüthető ételeket az asztalra tenni, addig hétvégéken – különösen, ha az idő sem engedi, hogy kint legyünk – szívesen pepecselünk hosszabban a konyhában. Legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, ilyenkor végre megadhatjuk a módját!

Marhahúsleves

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 fej vöröshagyma • 50 dkg marhacomb • 1-1 csokor petrezselyem és lestyán • só • 1 evőkanál egész bors • 1 teáskanál sáfrányos szeklice • fél kávéskanál őrölt gyömbér • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió • 3 szál sárgarépa (kb. 15 dkg) • 3 szál fehérrépa (kb. 10 dkg) • 1 darab karalábé (kb. 20 dkg) • 2 darab burgonya • 1 fej fokhagyma • 25 dkg cérnametélt
A vöröshagymát megmossuk, a héjában hagyjuk, és úgy vágjuk ketté. Serpenyőben nagyon kevés olajon barnára pirítjuk a vágott felét. Közben a húst kb. 4 liter hideg vízben feltesszük főni, amikor felforrt, kis lángra vesszük. A habját szűrőkanállal leszedjük, hozzáadjuk a fűszereket és a tisztított, hasábokra vágott zöldségeket, a lepirított hagymát, majd kis lángon főzzük még 6 órát. A végén steril pelenkán keresztül, merőkanál segítségével leszűrjük a levest. A lábosban maradt zöldségeket és a marhahúst csak ekkor vesszük ki belőle. Főtt cérnametélttel kínáljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!