7 tanulság a főzés (egyik) nagyasszonyától. A Nők Lapja 2020/44. számának összeállítása.

A főzés nagyasszonyát, aki a hamburgeren és sült csirkén élő amerikaiaknak megmutatta a gasztronómia klasszikus értékeit, a francia konyha és általában a franciaság szerelmeseként emlegetjük. Őt, aki nem volt sem sikkes, sem stílusos, sem könnyed. Egy biztos: mindenkit a hasánál fogott meg!

1. Vaj, vaj és még több vaj

A vajhoz fűződő bensőséges kapcsolatomról álljon itt egy történet. Nagypapám névnapját ünnepeltünk fergeteges vacsorával, pörköltekkel, sültekkel, minden földi jóval. Mindenki önfeledten evett, ám a Nagypapa észrevette, hogy az én tányérom üres. Mesikém, te nem eszel? – dörögte az asztalfőről az alvégre. Nem, mert várom a vacsorámat. És mi a te vacsorád? Vajas kenyér kolbásszal! Tény, hogy a vaj, kenyér és kolbász hármasából legforróbb érzelmek a kolbászhoz fűznek, de a vajnak is rajongója vagyok. Julia is tudta, hogy a vaj minden ételnek jót tesz, talán az uborkasaláta és társai képeznek kivételt ezalól. Ha igaz, a gasztronómia nagyasszonya legendás tévéműsora forgatásain több ezer kiló vajat használt fel. És számos jó tanáccsal szolgált. Például: ha nem akarjuk, hogy a vajunk odaégjen, öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még 6 tanulság a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .