Ezen a héten Mese rovatunk rendszeres mesemondója-írója válaszolt tíz kérdésünkre. A Nők Lapja 2020/43. számának interjúja.

1. Van olyan idézet, amire sokat gondol, ami szerint az életét próbálja élni?
„A mesék nem arra vannak, hogy elhitessék a gyerekekkel, hogy sárkányok léteznek. A gyerekek ezt maguktól tudják. A mesék arra vannak, hogy megtanítsák: a sárkányokat le lehet győzni.” Ez G. K. Chesterton író tollából származik, nem szó szerinti idézet, de a mesemondók között ebben a formában kering. Hiszek benne, hogy a történeteknek, amiket mesélek, hatásuk van azokra, akik hallgatják őket, és ez bizony felelősséggel jár.

2. A legjobb dolog, amit 30 ezer forint alatt vett?
Van egy kicsi kézműves könyvecském, nyakba akasztható. Csodásan alkalmas rá, hogy fellépések előtt beleírjam a mesék listáját.

3. Kitől tanult a legtöbbet az elmúlt év során?
Izgalmas évet tudhatunk magunk mögött, a Világszép Alapítványnál, ahol dolgozom, röptében kellett ehhez az új helyzethez igazodni. Rengeteget tanultam a kollégáim állhatatosságából, empátiájából és abból, hogy mindenben képesek meglátni a (világ)szépet.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több kérdés és válasz a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .