A Tirrén-tenger felé vesszük az irányt a Nők Lapja 2020/43. számának Útitárs rovatában.

Lipari valójában az Éoli-szigetcsoport – olaszul Isole Eolie – legnagyobb szigete, de mivel a Liparit könnyebb kimondani, sokan csak így utalnak a Tirrén-tengerben található ékszerdobozra. Szicíliától északra fekszik ez a külön kis világ, ahol pihenés és kaland egyaránt várja az utazókat, feltéve, hogy az égiek, pontosabban a vulkánok gyomrában fortyogó erők engedik.

Timothée De Fombelle családunk egyik kedvenc írója, ifjúsági regényei annyira magukkal ragadóak, hogy felnőttként is szívesen olvassa őket az ember. A kétrészes Vango a harmincas évek Európájában játszódik, és főhőse többször is visszatér a vadregényes Lipari-szigetekre. A könyvek olyan képszerűen festik le az ottani élővilágot, hangulatot, hogy amikor tavaly a délolasz családi nyaralást tervezni kezdtük, úgy döntöttünk, teszünk egy pár napos kitérőt, és megnézzük magunknak Vango szeretett otthonát.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Vulkánok, látnivalók, kultúra a cikk folytatásában!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .