Nemcsak az a fontos, mi van a tányérunkon, hanem az is, hogy az étel hogy néz ki. A Nők Lapja 2020/43. számának Konyha rovata.

Sárga, narancs, bordó, barna: megannyi színben pompáznak az erdők és a parkok. Ezt a csodálatos őszi palettát akár az asztalra is varázsolhatjuk!

Édesburgonyás gofri avokádóval és sült paradicsomszeletekkel 

Hozzávalók 8 darabhoz:
• 60 dkg édesburgonya • 10 dkg parmezán • 6 evőkanál liszt • fél teáskanál sütőpor • 2 tojás • 1 dl tej • só, frissen őrölt bors • 2 evőkanál olívaolaj
A feltéthez: • 2 darab ökörszív paradicsom vagy más húsos paradicsom • fél evőkanál olívaolaj • maréknyi rukkola • 2 avokádó • 5 dkg feta sajt
Az édesburgonyát megsikáljuk, hosszában félbevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a vágott felével felfelé, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Kanállal kiszedjük a húsát, majd robotgéppel összedolgozzuk a reszelt parmezánnal, a liszttel, a sütőporral, a tojással és a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az olajat. A masszát gofrisütőben kisütjük. A feltéthez a paradicsomot felszeleteljük, kissé megolajozott serpenyőben megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk. A gofrira halmozunk kevés rukkolát, erre a sült paradicsomszeleteket, majd szeletelt avokádót teszünk rá, és fetát morzsolunk a tetejére.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több finomság receptje a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!