Kalandos életút a Nők Lapja 2020/43. számából.

Szülei a veszprémi fegyvergyárban szerettek egymásba. Egy táncrevüben szerepelt Gina Lollobrigidával, forgatott Márkus Lászlóval és Latinovits Zoltánnal. A hetvenes években bazárt, később kultúrkocsmát nyitott. Istenien főz, specialitása a bableves és a túrós csusza pörccel.

A csipketerítős asztalok mellett vintage székek, mintás fotelek. A fal mellett futó vitrinekben porcelánholmi, zsebóra, matyó babák, bizsuk. A sarokban zongora, a pult felett színes poharak. Viky néni ábrándos mesebirodalma Krúdy álom és ébrenlét közötti világát idézi. Elém tesz egy tányér bablevest, egy pohár fröccsöt, és máris áradnak belőle az emlékek.

Szerelem a zirci erdőben

Viky nénit Somogyi Mária Eszterként anyakönyvezték. Mikor kifutón, filmekben kezdett szerepelni, mivel a szakmában túl sok volt a Mária, első férje, dr. Szabó Viktor után vette fel a Viky művésznevet. Gyerekkorában szavalóversenyeket nyert, atletizált, balettozott. Hatéves koráig anyai nagymamájáék nevelték Zircen, míg édesanyja Veszprémben dolgozott.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen volt az élete anno?
Mikor és hogyan nyitott kultúrkocsmát?
Próbáld ki most kedvezményesen!