Ezen a héten a Nők Lapja 2020/26. számának Kert rovatában a déli fekvésű teraszok tulajdonosainak kedvezünk tanácsokkal.

Úgy néz ki, ezen a nyáron a megszokottnál több időt fogunk otthon tölteni, ezért nem mindegy, milyen növényekkel vesszük körül magunkat. A déli fekvésű, forró teraszok tulajdonosainak sem kell lemondaniuk nyáron a zöldekről, ha betartanak néhány egyszerű szabályt, és olyan növényeket választanak, amelyek imádják a sok napsütést.

1. Mely fűszernövények szeretik a sok napfényt?

Szerencsére a legtöbb fűszernövény kifejezetten napfénykedvelő. Első számú kedvenceink, a fantasztikus illatú bazsalikom (Ocimum basilicium) és az egzotikus ízvilágú koriander (Coriandrum sativum), lombja nyáron a legdúsabb. Ültessük mindkettőt tápanyagdús talajba, öntözzük őket rendszeresen, és lehetőleg kerüljenek a terasz széltől védett részébe. Ugyancsak napfénykedvelő az olasz szalmagyopár, vagy másik nevén a curryfű (Helichrysum italiucum), amelynek illata és íze hasonlít a kedvelt indiai fűszerkeverékhez, a curryhez. Az olaszországi nyaralások élményét idézhetjük a kerti kakukkfűvel (Thymus vulgaris), a majorannával (Origanum majorana) és az oregánóval (Origanum vulgare). Bár jól bírják a szárazságot, azért a nyári kánikulában öntözzük őket gyakrabban.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan és mikor öntözzük a növényeinket?
Mi legyen velük, ha esetleg elutazunk?
Próbáld ki most kedvezményesen!