„Könnyebb megnyerni a lottófőnyereményt, mint befutni Hollywoodban” – Közeli Gáti Katival

Egy különleges egyéniség különleges életútja, aki meg sem állt Hollywoodig. A Nők Lapja 2020/26. számának interjúja.

Kathleen Gatit, vagy ahogy mi ismerjuk, Gáti Katit 2016 után idén ismét Emmy-díjra jelölték, most az A Mermaid for Christmas (Hableány karácsonyra) című filmben nyújtott alakításáért. Óriási dolog ez. Negyven éve van a szakmában, három ország között ingázta végig az életet, most végre, úgy tűnik, lenyugodott. Szép életet él Los Angeles egyik kertvárosában, boldog a házasságban, és a szakma is nagyra értékeli.

Huszonvalahány kilométerre lakunk egymástól. Normális körülmények között találkoztunk volna egy kávéra vagy egy ebédre, hogy ez az interjú elkészüljön. De maszkban és kesztyűben járunk a boltba, betartjuk a háromméteres távolságot egymástól, és ha lehet, inkább kerüljük a személyes találkozókat a vírusjárvány és a tüntetések miatt.

– Katikám, hogy éled meg, mivel töltöd ezeket a napokat?
– Ó, sok mindennel. Mindig rohanok, mindig. Talán most egy kicsivel nyugodtabb tempóban, mint szoktam. De még ez sem biztos.

– Úgy érted, hogy eljársz otthonról?
– Nem, nem járok ki. Illetve csak nagyon ritkán. Minden második héten elmegyünk a férjemmel maszkban, kesztyűben bevásárolni, élelmiszereket és mosószereket. Ennyi. És néha-néha kimegyünk sétálni a környéken. Amúgy bent maradok, írok egy szakácskönyvet, az a címe, hogy Az életem receptekben, sütök, főzök, beszélek rendezőkkel, castingvezetőkkel, mert most minden elmaradt, leállt, és mindenki próbál kicsit türelmes lenni. Tornázom mindennap. Amikor nem forgatok, szinte mindennap járok edzeni. Balettoztam sokáig, és egyre nehezebb megtartani a normális súlyomat. Azt mondják, minél idősebb vagy, annál kevesebbet kell enni, viszont annál többet mozogni és nevetni.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Amerikához és Magyarországhoz fűződő viszonyáról, filmezésről és arról is mesél Gáti Kati a folytatásban, hogy mire érdemes odafigyelnie a kalandvágyó és álmodozó fiataloknak.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .