A Foci-EB kalandjai – Amikor Olaszország még pénzfeldobással jutott tovább

Nosztalgia a foci-EB történetéről a Nők Lapja 2020/26. számának Világ rovatában.

„Az éjjel soha nem érhet véget” – énekelte a piros-fehér-zöldben hömpölygő tömeg négy éve, és fociról beszélt a postás, a rendőr, a villanyszerelő. Na, az idén ilyen nem lesz, mert a koronavírus az Eb-t is elsöpörte.

Az idei tornát tizenkét város, köztük Budapest rendezte volna. A tervek szerint az Eb-t 2021-ben pótolják be, bár azt egyelőre lehetetlen megjósolni, hogy addigra a csapatok repülhetnek-e már például Rómából Bakuba.
– A Magyar Labdarúgó Szövetségnek a bajnokság nyilván komoly bevételt jelentene, amit különböző fejlesztési programokba fektetne be, tehát a hazai futball fejlődését szolgálná – magyarázza dr. Dénes Ferenc sportközgazdász. – Egy ekkora népünnepély valószínűleg megnövelné az érdeklődést a klubfutball iránt, és kedvezőbb környezetet teremtene az üzleti szponzorációkhoz is. A 2020-as Eb jó bevezető kampánya lett volna a felújított Puskás Arénának. Egy MTK−Honvéd-rangadó aligha lenne vezető hír a The Sun című angol bulvárlapban, ugyanakkor legalább kaptunk egy évet arra, hogy megtanuljuk üzemeltetni a stadiont.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Érdekességek a foci-eb történetéből.
A 2016-os magyar sikerekre is emlékezünk.
Próbáld ki most kedvezményesen!