A Nők Lapja 2020/25. számának Család rovatában fiatalok vallanak arról, hogyan élték meg a karanténban töltött időszakot.

Nehéz megjósolni, hogyan változnak az ismerkedési, találkozási szokásaink, mennyire válik még a jelenleginél is fontosabbá az online tér, vagy épp ellenkezőleg, erősödik fel a személyes találkozások értéke. Az viszont biztos, hogy a fiatalokat is sokszor váratlan helyzet elé állította a karantén. Mit gondolnak ők, hogyan élték meg ezeket a szituációkat?

– Az elmúlt időszak teljesen hasztalan és értelmetlen volt számomra, a digitális oktatás a mi iskolánkban nem jól működött, nem lehetett kimozdulni, otthon gyakorlatilag nem történt semmi – mondja a tizenhat éves Ádám, aki a kamaszok vehemenciájával értékeli a helyzetet. A napok szétestek, a felkészülés elmaradt. A frusztrációt pedig csak növelte, hogy mindeközben nem tarthatta a kapcsolatot a barátaival.
Sok kamasznak és fiatalnak változott meg hozzá hasonlóan az élete, és ezt a változást sokszor kísérhette rossz érzés, amiatt mindenképpen, hogy a baráti találkozások elmaradtak, sokaknak arról is le kellett mondaniuk, hogy a szerelmükkel együtt legyenek. Már most sok kutató felvetette, hogy a karantén generációs élménnyé válhat.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Így élték meg a fiatalok a karantén időszakát.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .