Képzeletbeli utazásra invitálunk a Szajki-tavakhoz a Nők Lapja 2020/25. számában.

Lélegzik, árnyat ad, mesél az erdő, hűsít a víz, tűz a nap. A gondosan nyírt pázsitra pokrócokat terítenek a strand vendégei, nincs pucc és méregdrága napágyak, senki sem vigyáz a frizurájára, inkább úszik, evez, játszik. A múlt maradványa? Ugyan! Csak természetes minden, és barátságosak az árak a tóparton.

Valamikor réges-régen, 1912-ben két tehetős uraság, nevezetesen gróf Endrődy Sándor és Zierer Antal nagybirtokos eldöntötte, hogy felduzzasztják a földjeiket elválasztó Csörgető-patak vizét, hogy tórendszert alakítsanak ki, majd 1931-ben engedélyt kaptak a vármegyétől, hogy egy tizenegy tóból álló gyönyörűséggel ajándékozzák meg a vidéket. Erdőket telepítettek, a tavakat gátakkal választották el egymástól. Közülük négy ma horgásztóként szolgálja a helyieket és a látogatókat, a többiben halakat tenyésztenek, a fürdésre alkalmas, hatos számú strandtó pedig közigazgatásilag Hosszúpereszteghez, a kedvenc falumhoz tartozik.

Falusi tudományok

Vas megye délkeleti csücskében, szinte érintetlen zöldövezet szívében vár ránk a tórendszer, hogy stresszmentesen tölthessünk el néhány napot, hetet a környékén.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Ezért érdemes ellátogatni a Vas megyében található Szajki-tavakhoz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .