Így vakációzunk és/vagy utazunk mi a pandémia után. Szakértőkkel jártuk körül a témát a Nők Lapja 2020/25. lapszámában.

Az önkéntes karantén időszakában, amit tudtunk, kihoztunk abból a helyzetből, hogy az életünk heteken át egy helyszínre, az otthonunkra koncentrálódott. Elfáradtunk, besokalltunk, és erre az érzelmi állapotra jön még rá a nyár. A túlélésre játszunk, vagy lesz esélyünk élvezni is?

Ági és a barátja, Milán harmincévesek, egy vidéki nagyváros másfél szobás panellakásában élnek, itt vészelték át együtt a járványidőszakot. Mivel Ági az idegenforgalomban dolgozik, irodájuk bezárt a korlátozások idejére, és csak júniusban nyitottak újra. Áginak a leállás egy részét ki kellett vennie szabadságként, másik részét önkéntes munkával töltötte. Milán egy belvárosi óraszaküzletben dolgozik, ott ugyanez volt a helyzet. Azt mesélik, nyaralást előre nem terveztek,szállást nem foglaltak, és már nem is fognak. Esetleg ősszel néhány napra elutaznak, de csak belföldre, míg a korábbi években egy hét Olasz- vagy Görögországban fix programnak számított.
– Mindkettőnknek munkával telik majd az idei nyár, és az a legfontosabb, hogy megtartottuk az állásunkat – mondja Ági. – Hétvégente, ahogy eddig is, eljárunk majd a környékre biciklizni, túrázni, és a barátainkkal esténként találkozunk itt, a városban, amikor épp nem leszünk beosztva szombatra vagy vasárnapra is.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Megyünk vagy maradunk?
Hogyan alakulhat a vakáció idén?
Mire fontos odafigyelni, ha úgy döntünk, hogy útnak indulunk?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .