A thaiföldi elefántparkok sorsa a Nők Lapja 2020/25. számának Világ rovatában.

A turisták elmaradása komoly gondot okoz Thaiföldön, ahol a háziasított elefántok negyedét az éhhalál fenyegeti. Eddig a látogatók nagy örömmel megfigyelhették az etetésüket, gondozásukat, most azonban éppen ez került veszélybe bevétel hiányában.

A koronavírus-járvány kitörése óta sorra zártak be Thaiföldön az elefántparkok, és sajnos van esély rá, hogy az eddig ott foglalkoztatott állatok most ismét a városok utcáin fognak koldulni. Vagy az illegális fakitermelés ad majd nekik újra munkát, ahol nehéz rönköket kell vonszolniuk a Mianmarral közös határ menti őserdőben, ahogy tették ezt egy évtizeddel ezelőtt.
Az elmúlt tíz évben a thaiföldi hatóságoknak már sikerült visszaszorítaniuk ezeket a káros hagyományokat, amivel a háziasított elefántok életkörülményein is javítottak, a rönkhúzás ugyanis felér egy életre szóló kényszermunkával, arról nem beszélve, hogy a határ menti őserdő hemzseg a taposóaknáktól. Most azonban, amióta a koronavírus lecsapott a világra, félő, hogy a thaiföldi háziasított elefántok életminőségének javítására tett erőfeszítések hirtelen semmivé lesznek.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Miért okoz gondot a külföldi turisták távolmaradása?
Mit jelentene a háziasított elefántok szabadon engedése?
Ezért tisztelik a helyiek ezeket az állatokat.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .