Anthony Quinn leltára: 2 Oscar, 2 életműdíj, 3 feleség, 10 gyerek, közel 300 film

A Nők Lapja 2020/24. lapszámának Korok rovata.

Százöt éve született Anthony Quinn, a legendás mexikói-amerikai színész, akit úgy emlegetnek világszerte, mint egyik legnépszerűbb filmjének hősét: Zorba, a görög.

Amikor a befejező jelenetben szirtakit táncol a tengerparton, annak olyan erős az atmoszférája, hogy örökre megmarad az emlékezetünkben. Amúgy nagy kópé volt a mexikói görög, Lorenzo Quinn: imádta a nőket, és számtalan filmje mellett egy focicsapatnyi gyereket hagyott maga után. A legkisebbel nyolcvanegy éves korában ajándékozta meg őt a nála több mint negyven évvel fiatalabb felesége. Leghíresebb fia, a második házasságából született Lorenzo monumentális szobraival hívta fel magára a világ figyelmét.

Lorenzo Quinn monumentális műve Velencében.

A gonosz indián, a maffiózó és a gyilkos

„Maga a született gonosztevők ideális megtestesítője. Ilyen vonásokkal nem versenyezhet egy Errol Flynn-nel vagy Gary Cooperrel” – közölte a reményteljes ifjú statisztával Jack Warner, a Warner Bros. mindenható igazgatója. Épp csak betette a lábát Hollywood álomvilágába, máris eltanácsolták. De a csóró mexikói srác felküzdötte magát a legnagyobb filmsztárok közé, bár ez nem ment simán. Tony Quinn Mexikóban született 1905-ben, azték indián anyától és ír bevándorlók fiától. Tőlük örökölte különös, markáns vonásait, robusztus fizikumát, őstehetségét. Hollywood ekkortájt csakis olyan jóképű, sármosan férfias típusokra vadászott, akik megigézik a nézőket, kivált a hölgyeket. Quinn nem tartozott közéjük, mégsem adta fel.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Mivel foglalkozott, mielőtt színész lett?
Miért és hogyan kapott Oscart a színész?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .