A Nők Lapja 2020/24. lapszámának riportja a dunakeszi autós piacról.

A nyár eleji virágok illat- és színorgiájával szerintem csak a piacoké vetekszik. No, nem a hatalmas betoncsarnokoké, hanem azoké a kicsi, családias termelői piacoké, ahol az asztalkák mögött őstermelők állnak. A Dunakeszin működő különlegessége, hogy autóval lehet vásárolni, ami az elmúlt hónapokban áldásosnak bizonyult.

Termelői piacra, azt hiszem, sehol az országban nem kell csábítani a hazai előállítású, jó minőségű élelmiszerre vágyókat. Különösen akkor nem, ha tudja, történhet bármi, be- és lezárások, a kedvenc piaca akkor is nyitva, mert egy olyan asszony kezében van az irányítás, aki nem ismer lehetetlent, akinél a pénztártól való távozás után is reklamálhatunk.

Autós piac a megoldás

Péntekenként a déli óráktól Dunakeszin, a Szent István Általános Iskola parkolójában nagy a mozgás. Egymás után gördülnek be a kisebb-nagyobb furgonok, hűtő- és utánfutós autók, és egymás után kerülnek elő a fémoszlopok, hogy aztán színes ponyvák feszüljenek rájuk. Asztalt is a termelő hoz, hosszút, négyszögletűt, magasabbat, alacsonyabbat, kinek milyen van, kinek mit kíván az áruja.
A hosszú parkoló végén hatalmas sátor. Alatta számozott ládák, ma épp százkilencvenhat, a drive-in vevőknek. A kistermelők itt adják le a korábban megrendelt és összecsomagolt portékát, számozva, árazva, hogy a gyors kezű asszonysereg, Kovács Zsuzsa csapata szétpakolja, mindenkinek óhaja szerint.

A gazdára váró csomagok.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Miért jó egy IT-szakember a piacon?
Milyen előnyei vannak az autóból vásárlásnak?
Kinél áll a leghosszabb sor?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .