Na de mégis hogyan? Samin Nosrat, akinek receptjeit a Nők Lapja 2020/23. számának Konyha rovatában is megtaláljátok, egészen egyszerű, mégis nagyszerű módszerrel dobja fel az ételeit.

Samin Nosrat mintha direkt mindent másképp csinálna, mint ahogy azt a gasztronómia világában megszoktuk. Harminchét éves koráig senki nem hallott róla, akkor azonban első szakácskönyvével berobbant a köztudatba, pedig az a teljesen érdektelen Só, zsír, sav, hő címen jelent meg, és nincsen benne egyetlen fénykép sem. Azonnal kikiáltották a 21. század Julia Childjának, mire kiderült, ő az iráni Martha Stewart akart lenni.

Míg a sütés-főzés sokáig kötelesség volt, az elmúlt években trend, hobbi, jól jövedelmező iparág lett. Ezzel párhuzamosan elképesztő mennyiségű konyhai magazin és szakácskönyv jelenik meg, és akár egész nap nézhetjük a főzős tévéműsorokat, valamint vetélkedőket. Aki szeret a konyhában tevékenykedni, és rendszeresen főz, az már rutinosan válogat a receptek közt, könnyen alkot saját kedvenceket, és magabiztosan készít el húst, zöldséget, süteményt. Ekkor kerül a képbe Samin Nosrat, aki azt mondja, nem új recepteket kell próbálgatni, hanem meg kell tanulni az alapokat. Erre húsz-harmincévnyi konyhai rutin után sok háziasszony minimum felhúzza a szemöldökét, de a könyvbe belelapozva kiderül, tényleg van mit tanulni, és amit a szerző mond, az nemcsak hiteles és meggyőző, hanem roppant szórakoztató is.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Miről szól a főzés valójában?
Miért kell 17 év egy szakácskönyv megalkotásához?
Hogyan lett mindebből Netflix-sorozat?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .