Milyen a tökéletes étel? Kiderül a Nők Lapja 2020/23. számának Konyha rovatából.

Samin Nosrat szerint négy dologra kell figyelnünk a konyhában: só, zsír, sav, hő. Ha ezek rendben vannak, akkor az étel tökéletes lesz. Nagy Tündét arra kértük, készítsen el párat a szakácskönyvben szereplő finomságok közül.

Tejszínes zöldspárgás-mentás tészta

Tegyél fel egy nagy serpenyőt közepes lángra, és önts bele annyi olívaolajat, hogy bevonja az alját. Amint vibrálni kezd, adj hozzá egy fej finomra kockázott vöröshagymát (vagy 2 újhagymát) és egy jókora csipet sót. Mérsékeld a lángot közepesen alacsonyra, és időnként kevergetve pirítsd puhára, nagyjából 12 perc alatt. Jöhet hozzá 3 összezúzott fokhagymagerezd. Sistergesd, míg kezd felszabadulni az aromája, kb. 20 másodpercig. Mielőtt elszíneződne, öntsd fel 450 ml zsíros tejszínnel, és forrald be (redukáld) a felére, nagyjából 25 perc alatt. Közben távolítsd el 675 g zöld spárga fás végét. Darabold ferdén 5 mm-esre, tedd félre. Ha a tejszín már majdnem tökéletesen redukálódott, főzz al dentére 450 g fettucine vagy penne tésztát. Mikor már szinte kész, dobd a spárgadarabokat is a vízbe, és főzd tovább. Ha a tészta al dente, a spárga pedig szinte megfőtt, szűrd le, és tegyél félre úgy 200 ml-t a tésztafőző vízből. Rakd a tésztát és a spárgát a serpenyőbe, forgasd össze a tejszínnel, 85 g finomra reszelt parmezánnal, 10 g felaprított mentalevéllel és frissen őrölt fekete borssal. Adj hozzá a tésztafőző vízből, ha szükséges, hogy krémes állagú legyen a szósz. Kóstold meg, igazíts az ízesítésen, ha kell. Tálald azonnal.Ez az étel a kiemelt képünkön látható

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Mitől lesz felejthetetlen egy cézáröntet?
Mi teszi a fényezett ötfűszeres csirkét?
Mitől különleges a vietnami uborkasaláta?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .