Fontos életbölcsességek Micimackótól és barátaitól a Nők Lapja 2020/23. lapszámának cikkében.

Habár első ránézésre pillekönnyű gyerekirodalomnak tűnik, Alan Alexander Milne csacsi, öreg medvéje a felnőtteknek is tud egy-két dolgot tanítani arról, hogyan érdemes élni.

1. A hosszú szavak jelentőségét túlbecsülik

Micimackónak meggyőződése, hogy szórakoztatóbb olyan barátokkal beszélgetni, akik nem használnak hosszú, bonyolult szavakat, csak könnyű rövideket, például „mi van ebédre?”. Amikor a nagy bölcs hírében álló Bagoly – aki a saját nevét Bagojnak írta – a Füles farka utáni nyomozásban „szokásos eljárásról” beszélt, Micimackó közbeszólt, hogy nem ismer semmilyen Szokásos Eljárás nevű állatot, se ételt. Ételben a Tojásos Galuskát ismeri. Ő csak egy csekély értelmű medvebocs, és különben is, neki az agya meg van hűlve, és ő az ilyen hosszú szavakat nem szereti. Amikor azonban Bagoly tisztázta vele, a szokásos eljárás csupán azt jelenti, hogy most mi a teendő, Mackó megnyugodott, hogy akkor rendben van. Albert Einstein pedig azt mondta: „Bármely intelligens ember képes arra, hogy a dolgokat bonyolultabbá tegye, ahhoz azonban már némi zsenialitás és rengeteg bátorság kell, hogy valaki az ellenkező irányba induljon el.”

2. Éljünk a pillanatban!

Amikor Micimackó megkérdezte Malackától, milyen nap van ma, utóbbi azt válaszolta, „ma van ma”. Mire Micimackó közölte, hogy neki a ma a kedvenc napja.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Miért fontos a saját tempónkban haladás?
Miért nem érdemes mindig a nehezebb utat választani?
Miért olyan élvezetes semmit nem csinálni?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .