Fontos életbölcsességek Micimackótól és barátaitól a Nők Lapja 2020/23. lapszámának cikkében.

Habár első ránézésre pillekönnyű gyerekirodalomnak tűnik, Alan Alexander Milne csacsi, öreg medvéje a felnőtteknek is tud egy-két dolgot tanítani arról, hogyan érdemes élni.

1. A hosszú szavak jelentőségét túlbecsülik

Micimackónak meggyőződése, hogy szórakoztatóbb olyan barátokkal beszélgetni, akik nem használnak hosszú, bonyolult szavakat, csak könnyű rövideket, például „mi van ebédre?”. Amikor a nagy bölcs hírében álló Bagoly – aki a saját nevét Bagojnak írta – a Füles farka utáni nyomozásban „szokásos eljárásról” beszélt, Micimackó közbeszólt, hogy nem ismer semmilyen Szokásos Eljárás nevű állatot, se ételt. Ételben a Tojásos Galuskát ismeri. Ő csak egy csekély értelmű medvebocs, és különben is, neki az agya meg van hűlve, és ő az ilyen hosszú szavakat nem szereti. Amikor azonban Bagoly tisztázta vele, a szokásos eljárás csupán azt jelenti, hogy most mi a teendő, Mackó megnyugodott, hogy akkor rendben van. Albert Einstein pedig azt mondta: „Bármely intelligens ember képes arra, hogy a dolgokat bonyolultabbá tegye, ahhoz azonban már némi zsenialitás és rengeteg bátorság kell, hogy valaki az ellenkező irányba induljon el.”

2. Éljünk a pillanatban!

Amikor Micimackó megkérdezte Malackától, milyen nap van ma, utóbbi azt válaszolta, „ma van ma”. Mire Micimackó közölte, hogy neki a ma a kedvenc napja.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Miért fontos a saját tempónkban haladás?
Miért nem érdemes mindig a nehezebb utat választani?
Miért olyan élvezetes semmit nem csinálni?
Próbáld ki most kedvezményesen!